Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Salát z pečenou červenou řepou, parmazánem a rukolou

Nejlepší kombinace - řepa, parmazán, rukola a vlašské ořechy! Další salát, na kterém si pochutnáte bez výčitek. Červená řepa je navíc plná vitamínů a minerálů. Obsahuje například vitamíny B a C, karoten, vápník, hořčík, draslík, sodík, křemík, železo, selen, zinek, kyselinu listovou, antioxidanty betain a betacyanin a cenné stopové prvky cesium a rubidium.

 

Suroviny:

  • 2 malé červené řepy
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • olivový olej
  • hrubozrnná sůl
  • čerstvá rukola
  • hrst parmazánu
  • hrst vlašských ořechů
  • pepř

 

Postup:

Nejprve si upečte červenou řepu. Tu důkladně omyjte, položte na kus alobalu, osolte hrubou solí a polijte balzamikovým octem a olivovým olejem. Řepu zabalte do alobalu a položte do zapékací misky. Pečte při 180 stupních asi 45 minut. Poté zkuste nožem, zda je už řepa měkká a nechte ji vychladnout. Pak ji oloupejte a nakrájejte na jemné plátky nebo měsíčky. 

Řepu položte na proprané listy rukoly, přidejte vlašské ořechy, lupínky parmazánu, osolte a mírně pokapejte olivovým olejem. 

Dobrou chuť!