Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Feta pečená v alobalu

Řecký sýr feta je sám o sobě výrazný a používá se hlavně do salátů a těstovinových jídel. Zkuste ho podle našeho návodu zapéct spolu s cibulí, česnekem a rajčaty. Všechny chutě se báječně propojí. Toto jídlo se hodí na grilovací párty jako předkrm nebo jím potěšíte hosty, kteří nejí maso. 

Feta v alobalu

Suroviny na 2 porce:

  • 1 balení řeckého sýru FETA
  • 250 g cherry nebo datlových rajčátek 
  • 1 větší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička koření (např. na grilování sýrů)
  • Olivový olej
  • Dle chuti sůl
  • Pečivo dle vašeho stylu

 

Postup:

Do pekáčku vložte větší kus alobalu. Pokapejte olivovým olejem, vložte fetu a teď už jen zasypte kořením, rajčátky, proužky cibule a plátky česneku.  

Dle chuti osolte, opepřete a polijte olivovým olejem. 

Zabalte a pečte asi na 200°cca 20 minut v troubě nebo na grilu. 

Podávejte s oblíbeným chlebem nebo rozpečenou bagetkou. 

 

Dobrou chuť Vám přejí SKINNY společně s Kamilou :-)!

 

TIPY:

Toto jídlo snadno připravíte i pro více lidí při grilovací párty. Více kusů sýra naskládejte do pekáčku vhodného na grilování a přikryjte alobalem. 

Kromě rajčat můžete přidat i malé celé papriky, např. „kozí rohy“