Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😜

Na zdraví záleží

Zdravý životní styl a zdravá strava není pouze jídlo. Není to pouze volba, jestli si dáme kuřecí maso nebo hamburger, zda-li použijeme olej nebo jej opečeme na sucho. Nemalou roli pro nás hraje i to, co se skrývá pod povrchem. Co není na první pohled vidět, a přesto to, v rámci našeho zdraví, dokáže sehrát kolikrát opravdu zásadní roli. 

O čem je řeč? O tzv. mikronutrientech. V několika článcích jsme si již zmiňovali, že konzumujeme makronutrienty - bílkoviny, sacharidy, tuky. To, co vnímáme, co na první pohled vidíme, a dokáže rozlišit. Pak jsou tu ale ony mikronutrienty. Tedy složky potravy, které na první pohled nevidíme, a přesto je jíme. Mikronutrienty zahrnují vitamíny, minerální látky, stopové prvky a biologicky aktivní látky rostlinného původu. 

Dnešní doba, kdy si můžeme dopřát vlastně vše, na co máme chuť, a že máme k dispozici potraviny z druhé poloviny světa, s sebou nese jednu nevýhodu - zapomněli jsme jíst lokálně, zapomněli jsme na jednoduché - přitom pro nás nejzdravější potraviny, a raději utrácíme peníze za exotické, lákavé druhy, které jsou vlivem transportu a odlišných teplotních podmínek méně nutričně výživné. A to je škoda. I tak ale musíme upřímně přiznat, že mnoho z nás není opravdu schopno sníst takové množství ovoce a zeleniny, i když se nyní bavíme o našich lokálních druzích, abychom pokryli denní doporučené dávky všech mikronutrientů. Proto tu máme doplňky stravy. 

 

Nedostatek vitamínů v naší stravě 

Jak už to bývá - s ničím by se to nemělo přehánět. Ani s něčím takovým, jako jsou vitamíny. Z dob školních lavic a hodin biologie si pamatujeme, že rozdělujeme 2 druhy vitamínů. Ty rozpustné v tucích (A, D, E, K) a ve vodě (vitamíny řady B a vitamín C.)

Jejich nedostatek se označuje termínem hypovitaminóza, kterou relativně jednoduše vyřešíme tím, že začneme přijímat adekvátní množství nedostatkových vitamínů. Avitaminóza znamená špatné vstřebávání určitého prvku, který můžeme v určité fázi života potřebovat více (například nemoc nebo rekonvalescence) nebo působením antivitamínů, které brání vstřebávání vitamínů, a prochází naším tělem nevyužity. 

Projevy nedostatku se liší s každým vitamínem. Obecně se jedná o větší pocity únavy, vyčerpanosti, podrážděnosti, v některých případech s vyšším rizikem vypadávání vlasů, suchostí kůže, zvýšenou lámavostí nehtů, průjmy nebo naopak zácpou, rachititdou, metabolickými poruchami, depresemi, zhoršenou koncentrací, sníženou obranyschopností, nechutenstvím nebo určitými druhy bolesti.

Jak přirozeně podpořit imunitu

Kdybychom si velice jednoduše měli imunitu vydefinovat, je to "obrana proti nebezpečným činitelům - ať už bychom mluvili o virech, bakteriích či patogenních organismech.” Naše imunita se mění spolu s tím, jak stárneme, vyvíjíme se, jak na nás působí vnější vlivy, spánek a celkový životní styl, který vedeme. 

 

Pár bodů, které je dobré dodržovat

1) Spánková hygiena -Nedostatek spánku značně narušuje funkci našeho imunitního systému, proto se snažte dbát na kvalitní spánek a dodržovat optimální časové rozhraní spát minimálně 7 hodin denně. 

2) Redukce stresuTo se lehko řekne, ale hůř udělá. My víme. Jsme v tom všichni společně. A o to víc by mělo v našem zájmu na tom společně pracovat, věci si ulehčovat a navzájem se neuvádět do strasových situací. Typy stresů jsou hned dva. Jeden můžeme nazvat jako ten "hodný", který nás určitým způsobem koriguje, motivuje a pohání vpřed. A pak ten "zlý". Zlý nebo taky chronický a dlouhodobý. Kdy už je toho na nás zkrátka příliš. Dlouhodobé pociťování stresu značně zvyšuje riziko různých onemocnění a oslabuje náš imunitní systém. Dlouhodobý chronický stres se odbourává relativně těžko, protože nejprve musíte zjistit, co je jeho příčinou, a k jeho odstranění vedou kolikrát mnohem radikálnější kroky, než bychom si možná dokázali představit.

3) Vliv výživy - Výživa a strava obecně bude vždy něco, co se naším životem, zdravím bude prolínat křížem krážem. Naše imunita je odrazem osídlení našeho trávicího traktu. Abychom si zajistili adekvátní střevní mikroflóru, měli bychom jíst potraviny bohatá na probiotika (kefíry, jogurty, kvašené potraviny), prebiotika (česnek, cibule, chřest a další).

4) Vitamínová podpora -Bez vitamínů bychom nemohli existovat. Je hned několik vitamínů, bez kterých by náš imunitní systém nemohl fungovat tak, jak má. Je to například vitamín A, C, E a D. Vitamín A má zásadní roli, co se týče imunitních reakcí. Dostatečný příjem vitamínů E a C zaručuje zvýšení aktivity likvidace patogenních látek, podporují množení bílých krvinek a rychlejší eliminaci volných radikálů. Vitamín D, pod kterým si všichni představíme krásné sluníčko, působí na naše lymfocyty a adaptaci imunitního systému.

5) Důležitost minerálních látek - Ačkoliv je přijímáme pouze ve stopovém množství, jsou pro nás opravdu důležité, a zajišťují optimální a správný chod našeho organismu. 



ZDRAVÍ NA JEDNOM MÍSTĚ - SKINNY IMUNIT  

 

Právě z důvodu nedostatečného a neadekvátního množství výživových přívlastků, které by zelenina a ovoce měla obsahovat, jsme přišli na trh s jedinečnou směsí vitamínů a minerálních látek. V pouhých 45 gramech naleznete celkem 10 surovin, které vám pomohou udržet váš imunitní systém v plné síle, předcházet nemocem, optimalizovat zdraví a slouží jako vhodná prevence před onemocněním. 

IMUNIT, který je momentálně k dostání přímo na našem e-shopu, se zaručuje podporou obranyschopnost díky komplexu vitamínů a minerálních látkách v jejich doporučené denní dávce pro maximální prevenci a vaší ochranu. 

 

Imunit obsahuje:

Vitamín C pro ochranu imunitního systému, tvorbu kolagenu, regulaci nervové soustavy nebo ke snížení únavy a vyčerpání.

Vitamín B6 pro optimální vstřebávání živin přijatých ze stravy, pro tvorbu červených krvinek nebo zmírnění depresí. 

Vitamín B7 jakožto stavební materiál našich buněk s posilujícím účinkem pro naše vlasy, nehty nebo zdraví kůže.

Extrakt ze ženšenu k potlačení únavy, posílení vitality nebo správné funkci krevního oběhu. 

Hořčík, který optimálně reguluje naše svaly a pomáhá předcházet svalovým křečím a potréninkovým svalovým bolestem a křečím.

Chrom ke stabilizaci hladiny cukru v krvi, ze zmírnění bolesti hlavy a celkové letargii. 

Vitamín D3 pro správnou funkci nervového systému nebo tvorbu buněčných membrán. 

Snažili jsme se vsadit na opravdovou kvalitu a potřebu každého z vás. Proto je IMUNIT vyvinut tak, že je vhodný pro lidé trpící lepkovou intolerancí, musí dodržovat bezlaktózovou dietu, pro vegany i vegetariány. Navíc v něm nenaleznete ani alergeny, které jsou pro naši populaci velice rozšířené. Patří sem práve ryby, korýši, vejce, celer a výrobky z něj, sójové boby a výrobky z ní, oxid siřičitý, hořčice nebo sezamová semínka. 

 

Zdravý životní styl není pouze dieta, hubnutí či nabírání svalové hmoty. Zdravý životní styl je mnohem víc. Je to stav, jak se v našem těle cítíme - po fyzické, ale i po té psychické stránce, jak kvalitní živiny mu dáváme, a jaký komplexní přístup k životu máme. 

V našem těle jsme celý život, měli bychom tu tedy pro naše tělo být ve stejné míře, jako je tady ono pro nás - kolika zátěžovým situacím ho denně vystavujeme, jak málo nespíme, kolika stresory ho ovlivňujeme, kolikrát se zapomeneme plnohodnotně najíst, a pak to vyřešíme rychlou bagetou ve spěchu. 

Všechno tohle se naše tělo snaží zvládat na denní bázi. Měli bychom mu tedy dávat ty nejlepší možné živiny a vitamíny. To nejkvalitnější palivo, aby tu pro nás dlouho bylo, co nejdéle. 

 

Od toho jsme tu my. 

Dodávat vám to kvalitní potřebné palivo. Jsme v tom s vámi, protože nám záleží na vašem zdraví a spokojenosti. I my děkujeme vám, že tu s námi jste, a jste spokojeni s našimi výrobky. Děláme to s radostí. 

 

Vaše SKINNY