Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

TĚSTOVINOVÝ SALÁT SE ZELENINOU A PROTEINOVOU MAJONÉZOU

Aby měl těstovinový salát tu správnou a výraznou chuť, přidává se do něj často majonéza. Tu si můžete vyrobit i doma netradičním způsobem. Z vařených vajec. Vejce zajistí v salátu dostatek bílkovin, které Vás zasytí. 

Těstovinový salát

Suroviny na 2 porce:

  • 200 g těstovin (vrtulky, trubky)
  • Čerstvá zelenina dle chuti
  • Tepelně upravená mrkev
  • Olivový olej
  • Petrželka na ozdobu

 

Na proteinovou majonézu:

  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • 100 g hustého bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného nebo jablečného octa 
  • 1 menší lžička hořčice
  • Sůl

Postup

Dejte si vařit těstoviny. Hodí se třeba vrtulky nebo trubky. Těstoviny nerozvařte, musí zůstat pevnější. Připravte si proteinovou majonézu. Uvařená vejce rozmixujte s uvedenými ingrediencemi, až vznikne dokonale hladká hmota. Dochuťte podle vašeho stylu…Zeleninu nakrájejte na menší kousky. Mrkev je lepší upravit nad párou, je pak stravitelnější. Ve větší míse jemně promíchejte těstoviny s majonézou a zeleninou. Salát nechte vychladit a pak ozdobte petrželkou

TIP: Těstovinový salát má tu výhodu, že můžete použít ingredience podle chuti i sezóny. Přidejte do něj kukuřici, červenou cibuli, schwarzwaldskou šunku, řapíkatý celer. Prostě co máte rádi. 

Dobrou chuť Vám přejí SKINNY společně s Kamilou!