Středomořské špagety z jedné pánve
Tento způsob přípravy vám nejenže ušetří nádobí, ale i čas. Ze špaget se při vaření uvolňuje škrob, který vše zahustí a zároveň se do nich dostává chuť ostatních surovin. Na konci vznikne skvělé těstovinové jídlo s jemnou omáčkou.
Suroviny:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 250 g špaget
- 500 ml vody
- 100 g cherry rajčat
- 1 lžička chilli vloček
- 50 g černých oliv
- 1,5 hrsti parmazánu
- 2 špetky pepře
- ½ lžičky soli
- 1 hrst čerstvé bazalky
Postup:
- Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky, stroužek česneku nasekejte na plátky.
- Ve velké široké pánvi orestujte na olivovém oleji cibuli s plátky česneku.
- Pak do pánve přidejte syrové špagety, cherry rajčata, olivy a chilli vločky, čerstvě namletý pepř.
- Ihned vše zalijte vroucí vodou, osolte a vařte přiklopené, dokud těstoviny nezměknou. Občas promíchejte, aby se neslepily.
- Když jsou špagety měkké, do hrnce zamíchejte strouhaný parmazán (ten zbylou tekutinu zahustí) a čerstvě namletý pepř.
- Těstoviny ihned podávejte s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu.
Dobrou chuť a krásný podzim Vám přejí SKINNY společně se Svatavkou.