🧡 Právě u nás běží akce! Při nákupu nad 900,-- Kč zadej kód: sleva 🙂

Středomořské špagety z jedné pánve

Tento způsob přípravy vám nejenže ušetří nádobí, ale i čas. Ze špaget se při vaření uvolňuje škrob, který vše zahustí a zároveň se do nich dostává chuť ostatních surovin. Na konci vznikne skvělé těstovinové jídlo s jemnou omáčkou. 

Špagety

Suroviny:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 250 g špaget
  • 500 ml vody
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 lžička chilli vloček
  • 50 g černých oliv
  • 1,5 hrsti parmazánu
  • 2 špetky pepře
  • ½ lžičky soli
  • 1 hrst čerstvé bazalky

Postup:

  1. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky, stroužek česneku nasekejte na plátky. 
  2. Ve velké široké pánvi orestujte na olivovém oleji cibuli s plátky česneku.
  3. Pak do pánve přidejte syrové špagety, cherry rajčata, olivy a chilli vločky, čerstvě namletý pepř.
  4. Ihned vše zalijte vroucí vodou, osolte a vařte přiklopené, dokud těstoviny nezměknou. Občas promíchejte, aby se neslepily.
  5. Když jsou špagety měkké, do hrnce zamíchejte strouhaný parmazán (ten zbylou tekutinu zahustí) a čerstvě namletý pepř.
  6. Těstoviny ihned podávejte s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu. 

Dobrou chuť a krásný podzim Vám přejí SKINNY společně se Svatavkou.