Steak z tuňáka se šťouchanými batáty a grilovanou zeleninou
Už Vás omrzel losos a bílé ryby a chtěli byste vyzkoušet zase něco nového? Máme pro vás jednoduchý recept, jak skvěle upravit tuňáka. A samozřejmě čerstvého. Když se správně připraví a zůstane uvnitř šťavnatý, oblíbíte si ho. A čím ho na talíři doplnit? Nejlepší volbou je velká porce barevné zeleniny.
Suroviny na 2 porce:
- 2 steaky z tuňáka (lze koupit čerstvého i mraženého)
1 pekáč barevné čerstvé zeleniny (brokolice, cuketa, ředkvičky, papriky, fazolky) - 2 střední batáty
- Olivový olej
- Sůl, pepř, koření na grilovanou zeleninu
Postup:
- Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na podobně velké kousky. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, promíchejte a dejte péct do trouby pod gril na 200 stupňů asi na 15 minut. Zelenina musí zůstat křupavá.
- Batáty oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka ideálně nad párou. Pak je osolte a s trochou olivového oleje nebo másla Ghí rozšťouchejte.
- Steaky z tuňáka důkladně osušte. Rozpalte grilovací pánev, lehce ji potřete olejem a steaky opečte z obou stran do zlatova. Stačí 1,5 minuty z každé strany, aby steaky zůstaly uvnitř šťavnaté.
- Po opečení steaky na závěr osolte a opepřete, případně můžete použít další koření dle Vaší chuti. Nechte chvíli odpočinout.
- Na talíř dejte kopeček šťouchaných batátů, grilovanou nebo pečenou zeleninu a steak.
Dobrou chuť a krásné léto Vám přejí SKINNY společně s Kamilou.