🧡 SLEVA 20% NA SPALOVAČE A DALŠÍ VYBRANÉ PRODUKTY

Steak z tuňáka se šťouchanými batáty a grilovanou zeleninou

Už Vás omrzel losos a bílé ryby a chtěli byste vyzkoušet zase něco nového? Máme pro vás jednoduchý recept, jak skvěle upravit tuňáka. A samozřejmě čerstvého. Když se správně připraví a zůstane uvnitř šťavnatý, oblíbíte si ho. A čím ho na talíři doplnit? Nejlepší volbou je velká porce barevné zeleniny. 

Tuňák

Suroviny na 2 porce:

  • 2 steaky z tuňáka (lze koupit čerstvého i mraženého)
    1 pekáč barevné čerstvé zeleniny (brokolice, cuketa, ředkvičky, papriky, fazolky)
  • 2 střední batáty
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, koření na grilovanou zeleninu

Postup:

  1. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na podobně velké kousky. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, promíchejte a dejte péct do trouby pod gril na 200 stupňů asi na 15 minut. Zelenina musí zůstat křupavá. 
  2. Batáty oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka ideálně nad párou. Pak je osolte a s trochou olivového oleje nebo másla Ghí rozšťouchejte. 
  3. Steaky z tuňáka důkladně osušte. Rozpalte grilovací pánev, lehce ji potřete olejem a steaky opečte z obou stran do zlatova. Stačí 1,5 minuty z každé strany, aby steaky zůstaly uvnitř šťavnaté. 
  4. Po opečení steaky na závěr osolte a opepřete, případně můžete použít další koření dle Vaší chuti. Nechte chvíli odpočinout.
  5. Na talíř dejte kopeček šťouchaných batátů, grilovanou nebo pečenou zeleninu a steak. 

Dobrou chuť a krásné léto Vám přejí SKINNY společně s Kamilou.