Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Špaldový celozrnný beránek

Troufám si tvrdit, že je snad ještě lepší než z klasické bílé mouky! Špaldová mouka navíc obsahuje víc vlákniny a bílkovin. Je dobře stravitelná a nezpůsobuje žádné trávicí obtíže.

DSC07675b (3)

Suroviny: 

  • 3 vejce
  • 120 g rozpuštěného másla + na vymazání formy
  • 120 g hnědého cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička cukru s mandlovou příchutí
  • 200 g hladké špaldové celozrnné mouky
  • 100 ml mléka

Postup:

Nejprve důkladně vyšlehejte (cca 10 minut) vejce s hnědým a mandlovým cukrem. Vznikne světlá pěna, do které postupně rozšlehejte rozpuštěné zchladlé máslo. 

V jiné míse smíchejte špaldovou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Přes síto tuto sypkou směs a mléko v pokojové teplotě postupně zvolna už vařečkou či stěrkou zapracujte do vaječné směsi. 

Těsto vlijte do máslem vymazané formy na beránka a dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 stupňů asi na 30 minut. Pak beránka opatrně z formy vyklopte a nechte ho chladnout na drátěné mřížce. 

Dobrou chuť a přejeme krásné Velikonoce!