🧡 Stále pro Vás držíme akční ceny 🧡

Polévka z červené řepy

Využívejte sezónní dary přírody na maximum. Pro tělo je to nejpřirozenější a suroviny jsou za přijatelnou cenu. Příprava polévky je snadná a díky krouhání zeleniny si ještě procvičíte paže :). Polévka připomíná známý boršč. Tato verze je zeleninová bez masa. 

Polévka z řepy

Suroviny:

  • 1 větší červená cibule 
  • 1 menší miska kořenové zeleniny (mrkev, petržel)
  • 1 menší miska červeného zelí
  • 1 velká červená řepa
  • 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
  • 3 stroužky česneku 
  • 1,2  litru vývaru 
  • olej nebo Ghí
  • na dochucení sůl, pepř, 2 lžičky paprikového koření, balsamikový ocet
  • k podávání hustá zakysaná smetana 

Postup:

  1. Na oleji nebo Ghí orestujte proužky červené cibule.
  2. Přidejte proužky kořenové zeleniny, opět orestuje.
  3. Vsypte najemno nakrouhané zelí, nastrouhanou syrovou řepu a zalijte vývarem.
  4. Ochuťte protlakem, kořením a vařte do změknutí zeleniny asi 20 minut.
  5. Chuť dolaďte balsamikovým octem. Pokud je polévka příliš hustá, přilijte vodu.
  6. Na talíři doplňte zakysanou smetanou. 

TIP od Kamily: Polévku můžete doplnit i bílkovinami v podobě vařeného vejce nebo tofu. 

Dobrou chuť a krásné podzimní dny Vám přejí SKINNY společně s Kamilou!