Polévka z červené řepy
Využívejte sezónní dary přírody na maximum. Pro tělo je to nejpřirozenější a suroviny jsou za přijatelnou cenu. Příprava polévky je snadná a díky krouhání zeleniny si ještě procvičíte paže :). Polévka připomíná známý boršč. Tato verze je zeleninová bez masa.

Suroviny:
- 1 větší červená cibule
- 1 menší miska kořenové zeleniny (mrkev, petržel)
- 1 menší miska červeného zelí
- 1 velká červená řepa
- 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
- 3 stroužky česneku
- 1,2 litru vývaru
- olej nebo Ghí
- na dochucení sůl, pepř, 2 lžičky paprikového koření, balsamikový ocet
- k podávání hustá zakysaná smetana
Postup:
- Na oleji nebo Ghí orestujte proužky červené cibule.
- Přidejte proužky kořenové zeleniny, opět orestuje.
- Vsypte najemno nakrouhané zelí, nastrouhanou syrovou řepu a zalijte vývarem.
- Ochuťte protlakem, kořením a vařte do změknutí zeleniny asi 20 minut.
- Chuť dolaďte balsamikovým octem. Pokud je polévka příliš hustá, přilijte vodu.
- Na talíři doplňte zakysanou smetanou.
TIP od Kamily: Polévku můžete doplnit i bílkovinami v podobě vařeného vejce nebo tofu.
Dobrou chuť a krásné podzimní dny Vám přejí SKINNY společně s Kamilou!