Pečená cuketa s krůtím masem
Využijte naplno cuketovou sezónu a pusťte se do receptů, které jste třeba ještě nevyzkoušeli. Když cuketu vydlabete, vznikne ,,lodička", kterou můžete naplnit jak potřebujete. Dnes pro Vás máme variantu s krůtím masem. Věděli jste také, že cuketa patří mezi zeleninu s nejnižší kalorickou hodnotou?
Suroviny:
- 2 střední cukety
- 500g mletého krůtího masa
- 2 lžičky koření na gril nebo paprikové koření
- 1 velká lžíce ajvaru
- 2 lahůdkové cibulky
- sůl
- olivový olej
- sýr Grana Padano na posypání cuket
Postup:
- Cukety omyjte, rozřízněte a vydlabejte. Vnitřek se také použije.
- Mleté maso zprudka orestujte na olivovém oleji tak, aby se zatáhlo.
- Ochuťte kořením, solí, přidejte vydlabanou dužinu z cukety, ajvar a vše promíchejte.
- Vydlabané cukety lehce osolte, naplňte kuřecí směsí a dejte péct do trouby na 180° asi na 40 minut.
- Ke konci posypte sýrem a ještě krátce zapečte.
TIP: Pokud chcete, aby náplň držela zcela pohromadě, můžete do masové směsi přidat vejce nebo hrst sýra.
Dobrou chuť Vám přejí SKINNY společně s Kamilou!