Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Kuřecí prsa s ricottou

I tak fádní surovinu, jako jsou kuřecí prsa, lze připravit jednoduše a chutně, bez rizika jejich vysušení. Stačí dalších pár kvalitních surovin a jídlo inspirované Itálií vykouzlíte doma téměř bez práce. 

 

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsa
  • 150 g ricotty
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce nasekaných sušených rajčat
  • sůl, pepř
  • ½ konzervy sekaných rajčat s bazalkou
  • 1 hrst strouhané mozzarelly na zapékání

 

Postup:

Připravte si vhodnou zapékací mísu. Na její dno vylijte polovinu konzervy sekaných rajčat s bazalkou. Když použijete kvalitní, nemusíte je ani dosolit, chuť je výrazná i tak. Kuřecí prsa z obou stran osolte a opepřete. Položte je na vrstvu rajčat. 

Nyní si připravte ricottovou směs. Ricottu promíchejte se žloutkem, nastrouhaným parmazánem, muškátovým oříškem a najemno nasekanými sušenými rajčaty v oleji. Tuto směs nandejte na kuřecí maso a vše dejte péct na 180 stupňů do předehřáté horkovzdušné trouby. 

Když začne ricottová směs na mase lehce zlátnout, nandejte na ní strouhanou mozzarellu a vše ještě dopečte dozlatova cca 10 minut. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší, výborné ale budou i vařené těstoviny. 


Dobrou chuť :)