Držíme slevy na Vaše oblíbené produkty 😉

Kefírová buchta s červeným rybízem

Oblíbená kefírovka je jedním z moučníků, které máte možná spojené s dětstvím u babičky. Vláčná buchta s trpkým červeným rybízem a čokoládovou polevou si jistě najde místo v repertoáru vašich letních receptů. 

Kefírovka

Suroviny:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 75 g cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa
  • 300 g kefíru 
  • 80 ml oleje
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g červeného rybízu + hladká mouka na obalení

 

Na polevu:

  • 150 g hořké čokolády
  • 200 ml 30% smetany ke šlehání

+ máslo a hrubá mouka na vymazání plechu


Postup:

  1. Připravte si dvě mísy. V první smíchejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. 
  2. V druhé míse smíchejte tekuté suroviny: kefír, olej, med a vejce. Použijte ruční metlu. 
  3. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 stupňů (spodní a horní ohřev). 
  4. Nyní elektrickým šlehačem postupně zašlehejte sypké suroviny do tekuté směsi. Hotové těsto vlijte na máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a dejte péct do předehřáté trouby asi na 40 minut. Po cca 10 minutách pečení poklaďte na buchtu kuličky červeného rybízu obalené v hladké mouce (tolik neklesnou). Po upečení nechte buchtu zcela zchladnout. 
  5. Čokoládovou polevu připravíte následovně: hořkou čokoládu rozlámejte. Smetanu vlijte do hrnce a dejte vařit. Když je vroucí, vypněte sporák a vsypejte do ní rozlámanou čokoládu, nechte ji povolit a pak ruční metlou promíchejte, vznikne hladká lesklá poleva. Vylijte ji na povrch zchladlého moučníku a nechte lehce ztuhnout.

SKINNY společně se Svatavou Vám přejí krásné léto!