🧡 SLEVA 20% NA SPALOVAČE A DALŠÍ VYBRANÉ PRODUKTY

Dýňová polévka na indický způsob

Dýňovou polévku určitě znáte, ale už jste ji zkoušeli na indický způsob? Máme pro vás recept! Tahle polévka vás určitě příjemně překvapí.

 

Suroviny: 

- 1 dýně Hokkaido
- 1 větší cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 1 litr hovězího vývaru (nebo zeleninového)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 lžičky indického kari
- 3 lžíce medu
- olej
- sůl
- dýňový olej 
 
 
Postup:
 
Dýni nakrájíme na kousky a promícháme ji v medu s troškou olivového oleje. Dáme ji péct na 200 °C do změknutí. Díky medu dýně hezky zkaramelizuje a bude mít tak lepší chuť i barvu.

V hrnci na oleji osmahneme cibulku nakrájenou najemno. Přidáme římský kmín a indické kari a restujeme cca 4 minutky. Poté přidáme i nakrájený česnek a zázvor. Restujeme další cca 2 minutky a potom přidáme do hrnce upečenou dýni, kokosové mléko, vývar a sůl podle chuti. Pořádně směs promícháme a necháme dýni vařit do úplného změknutí.

Potom do hrnce vložíme ponorný mixér a rozmixujeme polévku do hladka. Pokud je moc hustá, můžeme přidat vodu. Nakonec polévku dochutíme, dosolíme v případě potřeby a můžeme podávat. Skvělá je s dýňovým olejem.
 
Dobrou chuť přejeme!