Těstoviny s lososem a hráškem
Tak jednoduchý, ale skvělý recept, kde se snoubí skvělá chuť oblíbeného lososa 🐟 s jemnou citronovou omáčkou a zeleným hráškem. Ryby bychom měli zařadit do jídelníčku alespoň jednou týdně a losos je moc oblíbená chutná ryba, ve které nás neobtěžují kosti. Nejen u takto snadných receptů si dejte záležet na výběru surovin. Jak na těstoviny?
Suroviny:
- cca 2 porce lososa
- 300 g špaget
- 2 hrsti zeleného hrášku
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce ghí
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
Postup:
Lososa osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Ve větší tlustostěnné pánvi dejte na ghí restovat celé porce lososa. Když je z obou stran opečený, dejte ho stranou, snadno z něj odstraňte kůži a rozeberte ho. V jiném hrnci dejte vařit osolenou vodu. Až bude klokotat přidejte těstoviny a vařte je do změknutí. Vraťme se k pánvi, kde se smažily ryby, odstraňte z ní připečené kousky. Do výpeku vlijte citronovou šťávu, smetanu a hrášek. Krátce omáčku provařte. Dochuťte ji solí a čerstvě namletým pepřem. Uvařené špagety s pomocí cedníku slijte a zamíchejte je do omáčky.
Dobrou chuť!